Wedkujznami
Education

Informatie over hoe u als student geld kunt lenen

Als student zijnde (en ouder dan 18 jaar) hebt u recht op een studiefinanciering. Deze studiefinanciering moet u helpen om rond te komen in uw studententijd. Indien u geld te kort komt kunt u hier geld lenen. Deze studiefinanciering is op het hoger onderwijs altijd een prestatiebeurs (HBO en WO). Op het MBO is het op niveau 1 en 2 een gift en op de andere niveaus is het ook een prestatiebeurs. Deze prestatiebeurs houdt in dat het geld na de studie terug betaald dient te worden.

Basisbeurs.

Een deel van uw studiefinanciering is de basisbeurs. Dit is een beurs die u altijd krijgt bij uw studiefinanciering. De hoogte van uw basisbeurs hangt onder andere af van uw woonsituatie.

Aanvullende beurs.

Deze aanvullende beurs kunt u krijgen als het inkomen van uw ouders relatief laag is. De overheid verwacht dat 3 partijen uw studie financieren, u, uw ouders en de overheid. Als uw ouders u niet voldoende kunnen steunen helpt de overheid u om toch deze steun te ontvangen door middel van een aanvullende beurs. De hoogte van de aanvullende beurs hangt af van het inkomen van uw ouders. Het krijgen van deze aanvullende beurs kan een tijdje duren omdat er veel geraadpleegd en nagekeken moet worden. Zo moet het inkomen van uw ouders bij de belastingdienst nagekeken worden etc.
 
Lenen bij DUO IB-Groep

Indien u na de aanvullende beurs en de basisbeurs en een eventuele toeslag nog te kort komt kunt u geld lenen bij DUO IB-groep. Bij deze leningen is het voordeel dat de rente relatief erg laag is en dat de lening pas hoeft afgelost te worden nadat de studie voltooit is. Meer informatie over lenen bij DUO IB-Groep vind u op deze pagina.
 
Student reisproduct

De overheid steunt u ook door de kosten te betalen om bij uw studie te komen. Dit student reisproduct wordt ook wel OV kaart genoemd en is eenvoudig aan te vragen via de website van DUO IB-Groep.
 
Collegegeld krediet

Het laatste onderdeel van uw studiefinanciering is het collegegeld krediet. Hiermee kunt u geld lenen om uw collegegeld mee te betalen. Het geld dat u leent dient terug betaald te worden en er wordt een rente over dit bedrag gevraagd. De rente is gelijk aan de rente die van toepassing is op het lenen van geld bij DUO.

Het is belangrijk om veel te weten te komen over de verschillende leen vormen. Als student zijnde is het niet vreemd om niet te weten welke vormen van lenen er zijn. Toch is het belangrijk om toch alvast wat meer kennis op te doen over deze leen vormen.

Er zijn aardig wat leen vormen. Maar de meest voorkomende leen vorm is toch wel de persoonlijke lening. Bij deze leen vorm is alles eigenlijk al vooraf geregeld. Zo is bekend wanneer welk bedrag afgelost moet worden en is er een maximum wat geleend kan worden. Wat ook nog kenmerkend is voor de persoonlijke lening is dat als een bedrag afgelost  het niet meteen weer opnieuw geleend kan worden. Er zit dus echt een limiet aan. Wilt u meer weten over de persoonlijke lening dan raden wij aan om hier eens te kijken op onze persoonlijke lening pagina.

Behalve de persoonlijke lening komt ook het doorlopend krediet er veel voor. Het doorlopend krediet lijkt erg veel op een persoonlijke lening maar bij het doorlopend krediet kan vaak zonder boete te betalen al voortijdig afgelost worden. Maar het grootste verschil tussen het doorlopend krediet en de persoonlijke lening is toch wel dat het doorlopende krediet het voordeel heeft dat afgeloste bedragen meteen weer opnieuw geleend kunnen worden. Mocht u meer willen weten over het doorlopend krediet dan raden wij u aan om eens een kijkje te nemen op onze doorlopend krediet pagina.

Een steeds populairder wordende leen soort is het mini krediet, ook vaker mini lening genoemd. Bij deze leningen kunt u vaak renteloos en soms zelfs kosteloos kleine bedragen lenen die een relatief korte looptijd hebben. Dit onderwerp wordt ook op de mini krediet pagina op deze site besproken maar we hebben ook aanvullende informatie op deze pagina over de mini lening.

Behalve deze veel voorkomende leen vormen hebben we ook een aantal zaken opgesomd waarop gelet dient te worden bij het lenen van geld.

 

https://www.snelgeldlenenbinnen10minuten.eu/11/wat-doet-een-studentenlening-met-mijn-toekomst/