Wedkujznami
Household

Kan je een niet-te-kopiëren sleutel toch namaken?

Iedereen geniet van zijn of haar recht op privacy. Deze vaststelling is zeer belangrijk wanneer men sleutels gaat kopiëren. Beeld je maar het gevaar in waarmee een bedrijf te kampen zou hebben indien iedereen zomaar in bezit zou kunnen komen van een gekopieerde sleutel van de voordeur. Daarom zijn originele sleutels zo belangrijk. Maar wat doe je als je nu toch een kopie nodig hebt van deze originele sleutel? Het is toch mogelijk?

Eerst en vooral, het is inderdaad mogelijk om van gelijk welke sleutel een kopie te maken. Het moeilijkste is juist om de toelating hiertoe te krijgen. In het bijzonder zijn bedrijfseigenaars dankbaar omwille van dit inperkend proces. Niet iedereen mag zomaar een kopie maken, en jouw slotenmaker heeft het recht om een ieder zomaar een kopie te weigeren.

Sleutels waarvan men geen kopieën mag maken dragen de opmerking “Onwettig om te kopiëren”, “Niet kopiëren” of “Maak geen duplicaat”. Om toch een kopie van de sleutel te laten maken, moet de eigenaar een nauwkeurig stappenplan volgen. Eerst moet hij een geschreven toelating bezorgen op een blad met briefhoofd, waarin hij vermeldt dat de sleutel moet gekopieerd worden en hoeveel ervan moeten gemaakt worden. Bijkomende informatie die dient vermeld te worden is de naam of de namen van diegenen die de sleutel komen ophalen en de naam en het telefoonnummer van de persoon die het document opstelt. Daarna dienen de persoon of personen die de sleutels komen ophalen een “request a duplicate” (kopie-opdracht) formulier in te vullen. Pas nadat dit allemaal gedaan is, kan men beginnen de sleutel te kopiëren.

Een gekopieerde sleutel namaken van een originele is niet zo eenvoudig als het lijkt, en daar zijn wel goede redenen toe. Vakbekwame slotenmakers helpen hun klanten opdat hun sleutels niet in verkeerde handen terecht komen. Indien je dus een gekopieerde sleutel nodig hebt, ga dan vandaag nog eens bij jouw slotenmaker langs.

Zoekt u bijvoorbeeld een slotenmaker in Utrecht om uw sleutel te laten vervangen, twijfel dan niet om langs te gaan bij Locksecure. Zij helpen u met elk probleem die u ondervindt met sloten en reparaties van deuren.

http://www.locksecure.nl/