Wedkujznami
Image default
Business and Services

Microsoft Power Bi Cursus

Een kijkje in een training voor Microsoft Power BI, een tool om data makkelijk te centraliseren en visualiseren.

Microsoft Power BI training

Ik heb recentelijk een training voor Microsoft power BI gevolgd, en het heeft mij ongelofelijk veel geholpen. Een van de belangrijkste ‘’tools’’ van het complete programma is voor mij toch wel het online dashboard. Dit betekend eigenlijk gewoon dat je op een cloud service data kan delen met alle Microsoft Power BI gebruikers in jouw netwerk, superhandig. Daarnaast maakt het programma het zo simplistisch om je data te centraliseren en te verwerken naar formules (via DAX) en naar mooi gevisualiseerde beelden. Denk aan verschillende soorten grafieken en tabellen waarin je in elke vorm goed kan laten zien wat er uit je resultaten komt. 

Verschillende onderdelen van MS Power BI

Je hebt dus verschillende onderdelen in MS Power BI, namelijk power Query, Power Pivot Power view/Map en Power Online. Als je dit in de juiste volgorde gebruikt is het heel makkelijk om met het programma te werken. Meestal begin je met je data in power Query te verzamelen. Met het programma kan je data importeren uit verschillende externe databronnen, waarvan één Excel is. Met deze opgehaalde informatie kan je vervolgens kolommen of rijen verwijderen of andere vormen van opmaak hanteren. Daarna heb je al je data gestructureerd op één plek. Hierna importeer je je data naar Power Pivot waarmee relaties gelegd kunnen worden tussen de verschillende tabellen. Daarna kan je met DAX berekeningen erop loslaten. Uiteindelijk heb je een mooi databestand dat via het Power Online cloud service gedeeld kan worden met alle andere gebruikers die zijn toegelaten tot de werkmap.

Tot Slot

Al met al een super goede ervaring met Power Bi (Desktop). Het is relatief gemakkelijk te leren wanneer je al goede Excel ervaring hebt, en ongelofelijk handig in gebruik voor grotere groepen. Data is bijna niet makkelijker te centraliseren. Op deze site van TailorIT heb ik meer informatiegevonden over power bi